Megfoghatóvá váltak az ellenzéki jelöltek

Összeültek az ellenzéki képviselők a magyar közoktatás ügyéért. 

2021. szeptember 22., 16:52

Szerző:

Összeültek az ellenzéki képviselők a magyar közoktatás ügyéért az ADOM Diákmozgalom kérésére. „A mai napon megrendezésre került az Oktatásügyi miniszterelnök-jelölti vita alternatívájaként funkcionáló oktatási egyeztetés, amin részt vett: Karácsony Gergely, Fekete-Győr András, Márki-Zay Péter, Ander Balázs, Arató Gergely” – írta az ADOM Diákmozgalom szóvivője, Schermann Fruzsina a 168-nak. 

A szervezet 12 pontban szedte össze az oktatás fejlesztésére szolgáló javaslatait, melyek között olyan pontok találhatók, mint a pedagógusi bérek emelése, iskolai autonómia, nyelvoktatás fejlesztése, 9 órás iskolakezdés és a szülői igazolások számának növelése.

„Az oktatási egyeztetésen a jelenlévők kisebb szakmai vita és megfogalmazásbeli korrekció után szinte az összes oktatási reformpontunkat aláírták, ezzel garantálva számunkra, hogy esetleges kormányra kerülésük esetén megvalósítják a reformjavaslatokat. Ennek jelentősége abban rejlik, hogy a javaslataink ezáltal számonkérhetővé is váltak” – írta a szóvivő.

A diákmozgalom plusz egy ponttal is bebiztosította javaslatait, ugyanis abban az esetben, ha a választásokat a vitán résztvevők egyike nyerné (aki az aláírását adta), teljesítenie kell a következő pontot is: „Vállalja, hogy az oktatásirányítás valódi szakmai egyeztetéseket fog folytatni a szakmai szervezetekkel, diákszervezetekkel, beleértve az ADOM Diákmozgalom közösségét.”

 

(Kiemelt kép: A miniszterelnök-jelöltek garanciát vállaltak a 12 oktatási reformpont megvalósítására. Fotó: ADOM Diákmozgalom, 2021. szept. 22.)