Megállt az áresés a budapesti albérletpiacon

A fővárosban egy év alatt 20 százalékot zuhantak az árak, 150 ezerről 130 ezres átlagárra, de februárra, úgy tűnik, megállt az árcsökkenés.

2021. február 27., 12:33

Szerző:

A februári adatok szerint éves szinten 20 százalékkal, 130 ezer forintra csökkent a kiadásra kínált budapesti lakások és házak bérleti díja, januárhoz képest azonban nem történt változás. Ezek a számok is arra utalnak, hogy a fővárosban megállt az áresés – derül ki az ingatlan.com közleményéből.

A Budapesten kívüli albérletpiaci kínálatot nézve az látszik, hogy vannak megyeszékhelyek – például Szombathely és Kecskemét – ahol januárhoz képest enyhe mértékben még nőttek is a bérleti díjak.

A felsőoktatási keresztféléves képzések indulása miatt január–februári időszak hagyományosan az év erősebb hónapjai közé tartozik az albérletpiacon. Emiatt nem tudni biztosan, hogy tartósak-e az idei változások, vagy csak átmenetileg állt le a bérleti díjak csökkenése - olvasható a közleményben.

A KSH–ingatlan.com lakbérindexe szerint januárban a bérleti díjak országos átlagban 12,7 százalékkal maradtak el az egy évvel korábbitól, havi szinten – vagyis a decemberi adatokhoz – képest azonban 0,1 százalékkal emelkedtek, ami lényegében stagnálásnak felel meg.

A januári adatokból kiderül továbbá, hogy az egy hónappal korábbihoz viszonyítva Pest megyében, a közép-, dél- és nyugat-dunántúli régióban 0,9-2,5 százalékkal nőttek az albérletdíjak.

(Kiemelt kép: MTI)

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.