Végelszámolás alatt a megafonos propagandista 700 millióval kitömött cége

Végelszámolás alá került az elektronikus cégbeszámolóra feltöltött dokumentum szerint a kormánypropagandista Filep Dávid egyszemélyes cége, az Aktuális Média.

2023. augusztus 11., 08:08

Szerző:

Az Aktuális Média volt az a cég, amely tavaly, a választások évében ismeretlen forrásból 634 milliós támogatáshoz jutott – írja a 24.hu. 2021-ben saját beszámolója szerint 75 milliót kapott támogatásként: vagyis az utóbbi két évben több mint 700 millióval segítették külső forrásból a működését.

A portál összesítése szerint Filep cége a Facebookon közel 297 milliót, a YouTube-n pedig 160 milliót költött el. Az Aktuális Médiához köthetők a 2022-es választások előtti Gyurcsány-show-s videók, amelyeknek az volt a céljuk, hogy az ellenzéki miniszterelnök-jelölt Márki-Zay Pétert az „összegyurcsányozás” eszközével hiteltelenítsék.

A Facebookon szintén az „összegyurcsányozást” alkalmazta Filep: ezekben a hirdetésekben az ellenzéki képviselőjelöltekre került a „100 % Gyurcsány” felirat.

A végelszámolás persze nem azt jelenti, hogy Filep ezzel be is fejezné a kormánypárti propagandatevékenységet. „A kopasz oszt” bejegyzéseit a Megafon futtatja.

(Kiemelt kép: Filep Dávid egy önpromotáló Megafon-plakát mellett. Forrás: Megafon FB-oldal)