Tehervonat ütközött autóval Pestlőrincen, reggelre helyreállhat a közlekedés a ceglédi vasúton

A MÁV információi szerint a műszaki mentés után hétfőn reggel újraindulhat a közlekedés a ceglédi vonalon.

2022. szeptember 12., 06:27

Szerző:

Befejezték a műszaki mentést Pestszentlőrincen, ahol tehervonat és személyautó ütközött vasárnap késő este; mindkét vágányon megindulhat a vonatforgalom, hajnalra nem lesznek fennakadások a ceglédi vonalon - közölte a Mávinform hétfőn kora hajnalban az MTI-vel.

A baleseti helyszínelés és műszaki mentés ideje alatt Pestszentlőrinc és Vecsés között nem közlekedtek a vonatok.
A vasúttársaság honlapján közölt információ szerint a Volánbusz és a BKK párhuzamos járatain már nem érvényesek a vasúti jegyek és bérletek.

(Kiemelt kép: A vasúti jármű közlekedését és áthaladását felváltva villogó piros fénnyel jelző fénysorompónál várakozó járművek a Mogyoródi út - Szuglói körvasút sor vasúti átjárójában. Fotó: MTVA/Bizományosi: Branstetter Sándor)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.