Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester szükségét érzi a gyerekek testi fenyítésének

2019. június 24., 18:41

Szerző:

Viszonylag határozott szülő voltam, a fegyelmet elvártam a gyerekektől, azzal együtt, hogy hét gyermek esetében ezt nem is lehet másképp. (..) Nekem az mindig nagyon fontos volt, hogy a gyerekek szót fogadjanak, és ilyen szempontból

én a testi fenyítésnek is szükségét érzem

 szúrta ki a 444, mit mondott Hódmezővásárhely polgármestere a 2018 ősze óta működő Radio Color városi online rádió családi magazinműsorának.

Márki-Zay Pétert a Kincs című műsor múlt szerdai adásában eredetileg arról kérdezték, hogy apaként máshogy viselkedett-e fiú vagy lány gyermekeivel, a kislányok az ujjuk köré tudták-e csavarni. A politikusnak hét gyermeke van, három lány, négy fiú, a legkisebb tízéves.

Fotó: Facebook

Márki-Zay a riporter közbevetésére kijelentette: „természetesen nem ököllel, agyba-főbe" jellegű gyermekbántalmazásról beszél.  – De arról szó van, igen, hogy egy adott esetben az ember például az utcán egy kézszorítással is jelzi a gyereknek, ha valami nem oké, ha valami nem elfogadható.

És nem érdekli, ha sír, sőt

– mondta. Szerinte a legkisebb korban már ki kell alakítani azt, hogy a szülőnek a tekintélye meglegyen, hogy a szülő hozza a döntéseket, „ha a gyermek hisztijének engedünk, akkor a szülő nem nevelője, hanem rabja lesz a gyermeknek."

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.