Maradna a DK-ban és elnökségi tag lenne a pártban Kálmán Olga

2020. február 21., 07:24

Szerző:

2022-ben a DK-t kormányzati pozícióban látja, Kálmán Olga saját magát pedig DK-s politikusként képzeli el. A Demokratikus Koalícióban március 1-jén tartanak tisztújítást – számol be az ATV.

Az egykori híradós „Találjuk ki Magyarországot!” szlogennel országjárásba kezdett.

Ezúttal ő volt az ATV Egyenes Beszéd című műsor vendége,

elmondta, feltöltik ezek az országjárások. A szlogen ismerős lehet, Hankiss Elemér mozgalmának is ez volt a neve. Kálmán Olga szerint azt, hogy milyen irányba vigyék az országot, azt most kell megbeszélni az emberekkel. 

Március 1-jén tisztújítás lesz a DK-ban, ahol jelölést kapott két pozícióra is Kálmán Olga, a kongresszus fog dönteni a szerepéről.

 „A tagság jelöl valakiket, a jelöltek pályázhatnak akár több pozícióra is, utána van egy jelölés-előkészítő bizottság, a véleményezett pályázatok ők eldöntik, kiket ajánlanak a kongresszusba, és a kongresszus dönt a végén” – mondta Kálmán Olga, aki azt is elárulta, hogy elnökségi tagságra pályázott pártján belül.

Az ATV-nek beszélt a politikus a két MSZP-s polgármesterről is, akik otthagyják a pártjukat és csatlakoznak a DK-hoz. Azt mondta, természetes, hogy a pártjában örülnek a döntésnek.