Marad a késő nyári időjárás, vagy kora őszi

Nem lesz nagyon meleg ma sem. 

2021. augusztus 25., 06:47

Szerző:

Szerdán csak északon és nyugaton várható sok napsütés. Az ország nagy részén inkább felhős idő várható. Helyenként kialakulhatnak záporok és zivatarok az időkép előrejelzése szerint. 

A reggeli órákban 7-16 fok közötti hőmérsékletre lehet számítani. Napközben marad a mérsékelt meleg, 20-25 fok között alakul a csúcshőmérséklet. Az északi-északkeleti szél nyugaton lehet erős és élénk. 

(Kiemelt kép: Szürke gém (Ardea cinerea) áll az alig húsz centiméter mély vízben, a Szamos közepén Vásárosnaménynál 2012. szeptember 5-én. Az elmúlt időszakban a csapadékszegény időjárás miatt nem hullott számottevő mennyiségű eső a Tisza vízgyűjtőjének a területén, ezért a mellékfolyók sem szállítottak kellő mennyiségű vizet a folyóba. A Tiszán emiatt leállt a hajóközlekedés. Fotó: Balázs Attila/MTI)

 

 

08:23

Mindent megteszünk, hogy a világban zajló háborúk ne veszélyeztessék a magyar családok békéjét és biztonságát! - olvasható Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap esti Facebook-bejegyzésében, amelyet a Védelmi Tanács ülése után adott közre.

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: a jövő hét első napján még akár 31 Celsius-fok is lehet a Dél-Alföldön, majd beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni. A hét közepétől ugyan csökken a csapadékhajlam, de a hőmérséklet jelentősen visszaesik, a legmelegebb órákban mindössze 10-16 Celsius-fok várható, a hidegre hajlamos helyeken pedig visszatérhet a gyenge hajnali fagy. A szél sokfelé lesz erős - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből.