Már időpontot sem tudnak adni hasi ultrahangra a kőbányai Bajcsy-Zsilinszky Kórházban

2019. január 23., 18:53

Szerző:

Orvoshiány miatt nem tudnak időpontot adni hasi ultrahang vizsgálatra a kőbányai Bajcsy-Zsilinszky Kórházban – derült ki az RTL Klub Házon kívül című műsorának adásából. Az intézmény betegfelvételi centrumában azt mondták a riporter telefonos megkeresésére, várólistára tudják felvenni a betegeket, de hogy mikor kerülhetnek sorra, azt nem tudták megmondani.

Egyelőre nincs orvosunk – mondta a telefont kezelő kórházi dolgozó.

Eközben folyamatosan keresik az orvosokat a kórházba. Az RTL Klub Híradója szerint országszerte sem jobb a helyzet: Nyíregyházán júliusra, Nagykanizsán augusztusra tudtak időpontot adni. 

A magánrendelőkben más a helyzet, ott azonnal kap időpontot az, aki ott szeretné elvégezni a vizsgálatot. Hasi ultrahangért 8 és 22 ezer forint közötti összeget kell fizetni a betegeknek.

10:56

A Magyar Közlönyben megjelentek a köztársasági elnök határozatai. Novák Katalin hét magyar állampolgárságot vont vissza, minden esetben Gulyás Gergely miniszter előterjesztései alapján.

09:46

Az előzetes adatok szerint 2023 októberében 7089 gyermek született és 10 706 ember halt meg. 2022 októberéhez képest a születések száma 5,9, a halálozásoké 6,7, a házasságkötéseké pedig 9,6 százalékkal csökkent. A természetes népességfogyás lassult – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön az MTI-vel.

09:46

Aki ingatlan eladásban vagy vételben gondolkodik, pontosan jól tudja, milyen szempontok befolyásolják egy-egy lakás vagy ház értékét. Az ingatlan állapota mellett természetesen annak elhelyezkedése, vagyis az utca is befolyásolja az árat.