Már a fideszes Németh Szilárd is elkezdett rettegni a szerinte agresszív, gátlástalan ellenzéki képviselőnőktől

Korábban Budai Gyula sírta el bánatát. A brit Guardian eközben rácsodálkozott a női politikusok kemény fellépésére.

2018. december 22., 11:57

Szerző:

Alig egy hete nyilatkozott megszeppenve Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő az ellenzéki képviselőnők határozott fellépésére a rabszolgatörvény nyílt lázadásba és csalásba torkolló parlamenti szavazásán, most úgy tűnik, a Fidesz kommunikációs öklében, Németh Szilárdban sem múlt el nyomtalanul a trauma.

Az egykori rezsibiztos a Magyar Hírlapnak adott interjújában gyorsan levonta a logikus következtetést, miszerint „valójában most is ugyanarról szól a fáma, mint évek óta: vannak a bevándorláspártiak és a bevándorlást ellenzők, a háttérben pedig megjelenik Soros György”.

- Az újdonság csak annyi, hogy mindegyik ellenzéki párt, a Jobbiktól az MSZP-n, LMP-n, Párbeszéden át a DK-ig, elkezdte a női politikusait maga előtt tolni. A magunk mögött hagyott hét bebizonyította, hogy ezek a főszereplőkké vált hölgyek – Varga-Damm Andrea, Bangóné Borbély Ildikó, Kunhalmi Ágnes, Szél Bernadett, Demeter Márta, Szabó Tímea, Vadai Ágnes –, gátlástalanságban, agresszivitásban, hazudozásban, hataloméhségben simán felülmúlják férfi elvtársaikat - mondta Németh Szilárd.

Szimpátiával közelített viszont az új típusú ellenzéki politizáláshoz a brit The Guardian napilap, amely a nevezetes parlamenti események kapcsán arról írt, hogy Magyarországon, ahol Orbán Viktor populista politikájának jellegzetesen macsó színezete van, és a közéleti diskurzus főleg a gyerekszülésről szól, figyelemfelkeltő, hogy a tüntetéseken a hangját hallató ellenzék élvonalában sok a nő.

A lap megemlíti, hogy a magyar jobboldal jellemzően nőgyülölő nyelvezetet használ, és ragaszkodik a hagyományos, alárendelt női szerepek fennmaradásához. A cikk hozzáteszi, a Fidesz 133 képviselőjéből mindössze 11-en nők.

- Orbán Viktor fél a nőktől. Nem képes normálisan beszélni a nőkkel. Komplexusai vannak a nők közelében – nyilatkozta a lapnak Varga-Damm Andrea, a Jobbik parlamenti képviselője.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.