Magyarország a legboldogtalanabb Közép-európai ország

Idén is közzétették a World Happiness Reportot, ami az országok boldogságát méri és helyezi rangsorba. Eszerint Magyarország az 51. helyen áll.

2023. március 20., 11:19

Szerző:

Finnországot a hatodik egymást követő évben nyilvánította a legboldogabb lakossággal rendelkező országnak a hétfőn közzétett World Happiness Report, a világ legboldogabb országainak idei ranglistája.

Magyarország az 51. helyen szerepel a közép-amerikai Salvador után, megelőzve Argentínát. A világ két legboldogtalanabb országa az idei jelentés szerint Pakisztán és Nigéria lett

Közép-európai térségben viszont hazánk a legboldogtalanabb. Csehország a 18. legboldogabb ország, Szlovénia a 22., Románia a 24., Slovákia a 29., Lengyelország pedig a 39, hazánk pedig az 51.

Az évente kiadott jelentés a Gallup Intézet globális felmérésén alapul, amely idén a koronavírus-járványnak az emberek közérzetére gyakorolt hatását vizsgálta a világ 109 országában. Az amerikai kutatók megállapítása szerint az emberek boldogságérzete a világjárvány ellenére figyelemre méltóan rugalmas maradt: a 2020 és 2022 között mért globális átlagok éppoly magasak, mint a 2017-2019 között, a pandémiát megelőző években – írta az MTI.

A 11. alkalommal kiadott lista, amelynek élén rendszerint főleg észak- és nyugat-európai országok végeznek, az idén sem okozott meglepetést: a sorozatban hatodik éve legboldogabb finneket Dánia, Izland, Izrael, Hollandia, Svédország, Norvégia, Svájc, Luxemburg és Új-Zéland lakossága követi a sorban. Ausztria és Ausztrália a 11. és 12., míg Németország – két helyet rontva tavalyi eredményéhez képest – a 16. helyen áll a boldogságlistán.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

Tegnap 20:38

Kaposvárra hozza legnagyobb európai gyártóegységét a kínai Jiecang, a lineáris hidraulikus szerkezetek előállításával foglalkozó vállalat mintegy 25 milliárd forintos beruházásával 200 új munkahely jön létre a városban – közölte szerdán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.