Együtt nevetett a közönséggel a műsorvezető a magyar viszonyokon az osztrák köztévében

2020. január 24., 15:19

Szerző:

Az osztrák ORF 1 közszolgálati tévécsatorna „Gute Nacht Osterreich”, vagyis Jó estét, Ausztria című talkshowja csütörtökön 16 perces összeállításban foglalkozott Magyarországgal - vette észre az Átlátszó.

Peter Kelin műsorvezető azt is megemlíti, hogy Orbán Viktor miniszterelnök hogyan épített egyszerre saját médiabirodalmat és stadiont. Szóba kerül a Népszabadság, a Médiahatóság, a KESMA és a honvédségi luxusrepülők témája is. Felidézik Jean-Claude Juncker tasliját is, amit Orbánnak adott, a közönség pedig együtt nevet a magyar viszonyokon a műsorvezetővel.

Egy ponton magyarul, magyar népviseletben egy hölgy arra kéri a nézőket, ismételjék el, az „illiberális demokrácia kézikönyve” kifejezést

Az adásnak ez a része itt nézhető meg magyar felirattal:

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.