Magánrepülőt és luxusjachtot vásárolt a férfi, aki Magyarországra hozta a lélegeztetőgépeket

A Momentum szóvivőjének videójából derült ki. 

2021. augusztus 8., 16:51

Szerző:

Magánrepülőgépre és luxusjachtra is futotta annak a maláj üzletembernek, aki 6258 lélegeztetőgépet szállított le a koronavírus-járvány alatt Magyarországra. Az ügy a Momentum szóvivőjének, Tompos Mártonnak a videójából derült ki. A politikus vasárnap reggel tette közzé a feltáró videót. Az Orbán-kormány Kínából szerezte be a lélegeztetőgépeket. Az üzlet közvetítője pedig Vinod Sekhar maláj üzletember cége volt. Az üzlet összértéke 178 milliárd forint volt. Vinod Sekhar az ügylettel párhuzamosan pedig vett egy luxusjachtot 19,3 millió dollárért, valamint egy Bombardier márkájú vadászrepülőt is, aminek a pontos ára még nem is látott napvilágot. 

Az Orbán-kormány 16 860 lélegeztető gépet vett, nagyjából 300 milliárd forintnyi értékben. A lélegeztetőgépek nagy részét a járvány időszaka alatt sem tudták felhasználni. Ekkora mennyiségre ugyanis nem volt szükség egyetlen járvány-hullám idején sem. A kormány ezért a gépek jelentős részét baráti országok számára adta ajándékba. A meglévők tárolása havi 50 millió forintba kerül. Az ellenzék pedig már a járvány kezdetekor is élesen bírálta a beszerzések miatt a kormányt, mondván túlárazva és sokat vásárolt lélegeztetőgépekből.

(Kiemelt képünk illusztráció, Kép forrása: Facebook)

 

 

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.