Magán katonai vállalat alakult Magyarországon

A cég 600 fős alakulatát a nemzetközi szintér ütközőzónáiban vetnék be.

2021. augusztus 1., 06:26

Szerző:

Nemrégiben egy olyan katonai magánvállalat alakult Magyarországon, mely különleges katonai feladatok ellátására lesz képes. A cég jelenleg is toborozza a jól kiképzett katonák és zsoldosok köréből leendő munkavállalóit. A cég alapítója azt nyilatkozta növekedes.hu-nak, hogy a fizetés jóval magasabb lesz, mint az itthon megszokott, de ezzel arányosan a veszély és a kockázat is, ami együtt jár majd a feladatokkal. A vállalat szakmai vezetője Bagjos Richárd, aki szerint nemsokára képesek lesznek hatszáz embert, két nagy katonai szállítógépre rakva bármikor mozgósítani és eljuttatni őket a világ bármely háborús pontjára.

A cég szerint megrendelőkben nem szenvednek majd hiányt. Véleményük szerint, az USA kivonulása Afganisztánból és Irakból olyan helyzetet teremtett, hogy mindkét országban szükség van akár azonnal bevethető zsoldos hadseregre. A vállalat objektumvédelmet, személyi védelmet vagy akár aknamentesítést is el tud látni. A cég alapítója úgy fogalmazott, hogy: „némi űrt próbálok kitölteni azzal, hogy megalkossak egy olyan társaságot itthon, akikkel ki lehet menni dolgozni külföldre, bármilyen háború sújtotta területre.” Bagjos Richárd szerint a magán katonai cég toborzása lassan befejeződik, mert megtalálták a kiváló hazai szakembereket, akik szakértelmük alapján képesek a komplex és veszélyes feladatok ellátására. 

A cég lehetséges megrendelői között a közel-keleti térség országai és Afganisztán áll jelenleg. Ezzel kapcsolatban Bagjos Richárd azt mondta: „Már ajánlatot tettünk a kabuli kormánynak támogató feladatok megoldására, konkrétan a főváros védelmében segédkeznénk. Irakból is kaptunk felkérést, kormányközeli projektekben való közreműködésre, de tárgyalunk a szír-iraki határ védelméről és lassan érik egy afrikai repülőtér és kikötő őrzése is.” A vállalatba egy dubaji cégcsoport az első számú befektető. 

 

(Kiemelt képünk illusztráció: Amerikai katonák tartranak az ENSZ repülőgépe felé a bagrami repülőtéren, 2002. június 15-én. Fotó: Jimin Lai / AFP)

 

12:18

Csütörtök estig a legtöbb – akár öt millimétert is meghaladó – ónos csapadékra a Dunakanyar, valamint Nógrád és a Mátra térségében lehet számítani – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. Hozzátették: éjszaka, ahogy enyhül az idő, egyre északkeletebbre, Borsod irányába tolódik az ónos csapadékkal érintett terület.

12:12

Az autopalyamatrica.hu adatai szerint a vármegyei matricák népszerűsége ugrásszerűen megnőtt, amely leginkább annak köszönhető, hogy a 10 napos matrica arányaiban jobban drágult az elmúlt években.

12:09

Gelencsér Ferenc, a Momentum elnök-frakcióvezetője, Donath Anna, a Momentum EP-listavezetője és Karácsony Gergely főpolgármester sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a Momentum Mozgalom Karácsony Gergelyt támogatja a jövő évi főpolgármester-választáson.

10:56

A Magyar Közlönyben megjelentek a köztársasági elnök határozatai. Novák Katalin hét magyar állampolgárságot vont vissza, minden esetben Gulyás Gergely miniszter előterjesztései alapján.