Luxuskategóriás turistákra fókuszál a Magyar Turisztikai Ügynökség

Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója január elsejétől Könnyid László, akinek az lesz a feladata, hogy minél több luxuskategóriás külföldit vonzzon Magyarországra.

2024. január 7., 19:54

Szerző:

A hvg.hu arról számol be, hogy az  állami Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója január elsejétől Könnyid László, aki egy hévízi szálloda vezetőjeként jutott fel a csúcsra, igaz, az elmúlt években is együttműködött az MTÜ-vel, illetve tisztségviselő is volt. Feladata most az lesz, hogy minél több külföldit vonzzon Magyarországra, méghozzá főként a luxuskategóriában.

A turizmusstratégia megvalósításáért az új vezérigazgató-helyettes, Erdei Bálint lesz a felelős, aki évtizedeken át beutaztatással foglalkozott, és a Magyar Utazási Irodák Szövetségének vezetői pozícióit töltötte be.

Munkájukat januártól a kormányfő legfontosabbá vált minisztere, Nagy Márton és az általa vezetett Nemzetgazdasági Minisztérium felügyeli.

(Kiemelt képünk: Emberek élvezik a fürdőzést a Széchenyi Gyógyfürdőben, egy fürdőkomplexumban Budapesten 2023. augusztus 15-én. Fotó: Kunihiko Miura / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP)

Könnyen lehet, hogy néhány hétig ingyenes lesz a parkolás a XII. kerületben, a rendszerhez szükséges szoftvert működtető cég szerződése ugyanis lejárt. S ugyan kiírtak egy félmilliárd forintos új közbeszerzést, de arra kizárólag a szoftver készítőjét hívták meg, ami az új polgármesternek viszont nem igazán tetszett.