Erőnek erejével bizonygatja a Lokál, hogy nem a közmédiának volt kínos a Karácsony Gergely-interjú

2020. január 23., 13:34

Szerző:

Villámgyorsan instant klasszikussá érett az M1 interjúja Karácsony Gergellyel, ahol a főpolgármester olyan kérdéseket kapott, hogy például miért nem biciklivel ment az MTVA stúdiójába, miközben amúgy mínusz 1 fok van. Érdemi kérdések helyett a városvezető a kormányzati álláspont sulykolását kapta 25 percen keresztül, miközben válaszait a műsorvezető Mészáros Kata meg sem akarta hallani, hiszen elég volt, hogy a Karácsonyt rossz színben feltüntető állítások elhangozzanak.

Ezt az attitűdöt vette fel ma a kormánypárti média, élén a Lokállal, amely láthatóan minden erejével igyekszik azt bizonyítani, hogy az egész beszélgetés nem az MTVA-nak, nem az M1-nek és a riporternek volt kínos – pedig Fürjes Balázs államtitkár is vállalhatatlannak nevezte –, hanem Karácsony Gergelynek.

Jobb híján – mint a 444-nek a mai Lokál cikkéről készült fotóján látszik – abba kapaszkodtak, hogy félrebeszél, ami a testbeszédén is látszódik, pontosabban, a főpolgármesternek 

a testbeszédén is látszódott, hogy nincs a helyzet magaslatán.

 
 
 
 
 

Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy ezeken a képeken kettőn épp az elhangzó kérdés furcsasága lepi meg Karácsonyt.

Karácsony Gergely – írja az ingyenes fideszes bulvárlap –, „nem ad érdemi válaszokat a kérdésekre”, „szedett-vedett válaszaiban viszont folyamatosan ellentmondott önmagának”, és „jó szokáshoz híven egyetlen kérdésre sem tudott egyenesen felelni, folyamatosan mellébeszélt”.

Nem fukarkodott a jelzőkkel egyébként minimum kormánypártinak számító Origo sem, amely nem sajnálta az időt, hogy a műsorvezető kérdéseit egy az egyben leírja, de Karácsony válaszait már nem idézte szó szerint. Mi most a legcsavarosabb, legkreatívabb elemeiből szemezgetünk a szövegnek. Az Origo szerint tehát ilyen volt nem is az interjú, hanem maga Karácsony Gergely:

  • a balliberális városvezető „megint elkezdett mismásolni”
  • unalomig ismert ködösítéssel jött
  • a nyilvánvaló hazugságaiért nem volt hajlandó bocsánatkérésre
  • az MTVA nézőinek ismét csalódniuk kellett Karácsonyban
  • Karácsony szerint ő nem ígérget, hanem ígéreteket fogalmaz meg, „de hát ugye ezzel megint nem mondott semmit”
  • ezt az összetett problémát sem tudta érthetően megmagyarázni
  • gyenge kezű vezető
  • képtelen vállalni a döntéseiért a felelősséget

 

Karácsony számára egyébként ilyen volt a beszélgetés:

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.