Felnyergelt ló galoppozott Tárnok utcáin, épp arra járt egy volt lovasrendőr

Elvesztette lovasát egy fekete ló Tárnokon, az állatot egy volt lovasjárőr állította meg és visszavezette a gazdájához.

2024. január 22., 18:51

Szerző:

Felnyergelt kóborolt Tárnokon, egy érdi járőr segített az állatnak visszatalálni a gazdájához. A Tények.hu cikke szerint a helyieket is meglepte a magányosan kullogó paripa.

A Pest vármegyei rendőrség hétfőn közösségi oldalán azt írta, egy arra haladó járőr is megpillantotta az elveszett lovasát kereső óriási állatot, aki az ismeretlen terepen próbálta megtalálni a haza vezető utat. „Kollégánk, aki egyébként négy esztendőt lovas járőrként szolgált a ’90-es évek közepén félreállt, megközelítette, majd rámarkolt a kantárra és emlékeit egy pillanatnyi nosztalgiával megmosolyogva gyakorlott mozdulatokkal a mező felé kísérte. Ott talált rá a magára maradt lovasra, aki elpanaszolta, hogy elcsúsztak a sárban és elestek. A paripa megrémült, elszaladt, ő megütötte ugyan magát, de komoly sérülés nélkül megúszta a bukást. Miután a páros egymástól elszakadt tagjait újra összehozta, Somodi Sándor alezredes folytatta eredeti útját” – olvasható a rendőrségi posztban. 

Tavaly előtt egy békés, fehér színű ló járta Újszeged utcáit egy fényes nyári délutánon. Akkor is a hatóságnak sikerült befognia az állatot, és visszaadni a gazdájának. Az Újszeged az én otthonom nevű Facebook-csoportban jelent meg a fotó, mely a Katalin utca Fülemüle utca felé vezető szakaszán készült. A lovat a fényképet feltöltő hölgy lánya készítette, aki az édesanya elmondása szerint nagy állatbarát, a fotóval pedig a gazdát szerették volna megtalálni.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság értesült az esetről, az állatot befogták és a gazdája is jelentkezett érte. A fotót készítő lány édesanyja elárulta, hogy több autós is szemtanúja volt az esetnek és lassan haladtak el a békésen ügető állat mellett, nehogy megriasszák.

Nem minden elszabadult ló kalandja végződik happy and-del

2022 júliusában egy elszabadult ló okozott balesetet Szekszárdon. A teol.hu azt írta akkor, hogy egy 50 éves nagymányoki férfi közlekedett személygépkocsijával a Pollack Mihály utcában a Tartsay utca felé. Amikor az autós a 10-es számú ház elé ért, az ingatlan udvarából a nyitott kapun keresztül egy ló szaladt a járműve elé féktávolságon belül. A sofőr fékezett, ennek ellenére a kocsi jobb elejével a lónak ütközött, ami miatt az autó megrongálódott. Az állat tulajdonosa, egy 48 éves helyi férfi nem ismerte el felelősségét a baleset bekövetkezéséért, ezért az ügyben a Szekszárdi Rendőrkapitányság szabálysértési eljárást kezdeményezett.

Miskolcon a diósgyőri várban két gyermek és egy felnőtt is megsérült, amikor egy ló megijedt és nekiugrott a kordonnak. A gyermekrendezvény már épp a vége felé járt, vonultak le a lovasok. Az egyik ló azonban – feltehetően a gyerekek zsibongásától – megrémült és nekiugrott a kordonnak. A kordon rádőlt a nézőkre, hárman olyan megsérültek, kórházba szállították őket.

(Kép forrása: Pest Vérmegyei Rendőrség / Facebook)