Letette a 15 millió forintos óvadékot, kiengedték a Viking Sigyn kapitányát

2019. június 12., 11:11

Szerző:

Tizenöt millió forintos óvadék ellenében szabadlábon védekezhet Jurij C. a május 29-i budapesti halálos hajóbalesetben részt vevő szállodahajó, a Viking Sigyn kapitánya – írja a 24.hu a másodfokú bíróság döntése nyomán. A 64 éves ukrán állampolgárságú férfinak nyomkövetőt kell viselnie, és heti két alkalommal személyesen jelentkeznie kell a nyomozóhatóságnál.

Dunai hajóbaleset - Többen meghaltak a Dunán történt vízi balesetben
Fotó: MTI/Lakatos Péter

A Viking Sigyn május 29-én este 9 óra 5 perckor rohant bele a Hableány nevű sétálóhajóba a Margit híd lábánál. A Hableány mindössze hét másodperc alatt elsüllyedt, a fedélzetén lévő 35 ember – 31 dél-koreai turista, két idegenvezető és a kétfős magyar személyzet – közül hét embert sikerült kimenteni, eddig 24 holttestet találétak meg, négy embert pedig mostanáig eltűntként tartanak nyilván. 

Jurij C.-t május 30-án halálos tömegszerencsétlenséget okozó vízi közlekedés veszélyeztetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki, két nappal később pedig előzetes letartóztatásba helyezték. 

A Hableányt kedden emelték ki a Duna fenekéről. 

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.