Letartóztatásban marad a férfi, akit azzal gyanusítanak, hogy le akarta lőni a feleségét

2020. március 25., 17:40

Szerző:

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség emberölési szándék miatt indult ügyben újra indítványozta a letartóztatása meghosszabbítását annak a férfinak, aki a gyanú szerunt lőfegyverrel meg akarta ölni a feleségét.

A férj és a feleség házassága megromlott a vádlott alkoholizmusa és a sértettet bántalmazó magatartása miatt. 2019. június 29-én, 13 óra körül, tatai otthonukban, előzetes szóváltást követően, a férfi magához vette az engedély nélkül tartott lőfegyverét azért, hogy a feleségét meglője.

A gyanúsított kezében a fegyverrel megfenyegette a nőt azzal, hogy lelövi, lövést azonban nem tudott leadni, mivel a feleség elmenekült előle.

Az ügyészség indítványára a nyomozási bíró az elkövető letartóztatását 2019. július 2. napján rendelte el, ennek határidejét legutóbb 2020. április 2. napjáig hosszabbította meg.

Az ügyészség ismételten indítványozta a gyanúsított letartóztatásának a meghosszabbítását, mert vele szemben továbbra is megalapozottan feltehető, hogy ha szabadlábra kerülne, befejezné, amit elkezdett, figyelembe véve, hogy

a férj meg is fenyegette a feleséget azzal, hogy ha a rendőrök elengedik, megöli őt.

A járásbíróság nyomozási bírája a gyanúsítottat telekommunikációs eszköz útján, ülésen kihallgatta, majd az ügyészi indítványnak helyt adva a férfi letartóztatását 2020. június 2. napjáig meghosszabbította.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.