Lemondott Veresegyház polgármestere

Pásztor Béla egy rendkívüli testületi ülés részeként jelentette be, hogy lemond polgármesteri tisztségéről

2023. február 21., 13:05

Szerző:

Rendkívüli testületi ülésen jelentette be a Veresegyházat csaknem 58 éve irányító Pásztor Béla kedden, hogy február 28-ával lemond polgármesteri tisztségéről.

A február 27-én 85. életévét betöltő polgármester lemondólevelét a testületi ülésen Kosik József alpolgármester olvasta fel.

A települést 1965. szeptember 1-jétől tanácselnökként, majd 1990. október 12-től polgármesterként irányító Pásztor Béla, aki függetlenként tevékenykedett, a levélben a helyi önkormányzatokról szóló törvény alapján nyilatkozik arról, hogy a város polgármesteri tisztségéről "február 28. napjával bezárólag" lemond.

„Veresegyház fejlődéséért végzett munkájukhoz a képviselő-testület minden tagjának további erőt és egészséget kívánok” – tette hozzá.

Pásztor Béla az MTI-nek úgy nyilatkozott, hogy nagy szeretettel hagyja el a polgármesterséget. „Olyan helyről távozom, amelyet végtelenül szerettem” – fogalmazott.

Veresegyház önkormányzatának közleménye szerint a polgármesteri tisztség betöltéséről időközi polgármester választáson, várhatóan 2023 májusában dönthetnek a település lakói.

Az új polgármester megválasztásáig a főállású alpolgármester, Cserháti Ferenc látja el a polgármesteri feladatokat.

(Kiemelt kép: Pásztor Béla, Veresegyház polgármestere a képviselő-testület ülésén a városházán 2023. február 21-én. Fotó: MTI/Kovács Tamás)