58 év után lemond Veresegyház független polgármestere

Pásztor Béla, aki 58 éven keresztül vezette a települést, már azt is tudja, kit javasol utódjának. 

2023. február 18., 11:16

Szerző:

Csaknem 58 évnyi szolgálat után távozik Veresegyház polgármesteri székéből Pásztor Béla – értesült a Magyar Nemzet. A hamarosan 85. évébe lépő polgármester saját maga döntött a távozásáról. Pásztor Béla a döntését a február 21-i testületi ülésen jelenti majd be, és a polgármesteri székből február 28-án távozik, aznap ünnepli a 85. születésnapját.

Döntésének oka nem egészségügyi természetű, Pásztor úgy érzi, új ember kell a település élére, és már meg is van, hogy ki lehet az utódja. Úgy fogalmazott: „józan megfontolásból” távozik így, nem akarta, hogy törést okozzon a város életében egy új polgármester érkezése. Azt szeretné, ha Cserháti Ferenc, a jelenlegi alpolgármester venné át tőle a polgármesterséget – tudta meg a Telex.

A 84 éves Pásztor Bélát 1965. szeptember 1-jén választották meg Veresegyház tanácselnökének, előtte a helyi művelődési ház igazgatója volt. Egészen 1990. október 12-ig töltötte be a tisztséget, de utána polgármesternek is megválasztották, és azóta is megnyert minden választást. Az 58 évnyi polgármestersége rekordnak számít Magyarországon.

(Kiemelt képünk: Pásztor Béla polgármester beszédet mond a Veresi Paradicsom Kft. szamócaültetvényének megnyitóján Veresegyházon 2022. október 27-én. MTI/Kovács Anikó)