Tervei vannak a szegedi MSZP-snek, aki Botka László ellen indul a polgármester-választáson

2019. augusztus 25., 11:19

Szerző:

Augusztus 20-án derült ki, hogy a Demokratikus Koalíció is beáll Botka László mögé, aki így teljes ellenzéki támogatással indulhat újra Szeged polgármesteri címéért, úgy tűnik azonban, hogy van, aki nem teljesen elégedett, Lauer István MSZP-s önkormányzati képviselő legalábbis jelezte, bedobja magát a küzdelembe. A politikus a pénteki rendkívüli közgyűlésen állt elő az ötletével, szombaton már fel is vette az ajánlóíveket, a hvg.hu kérdésére pedig azt mondta, 17 éve képviselő a körzetében – Szeged 2. számú választókerületében –, és tervei is vannak.

Lauer István hivatalosan függetlenként indul a megméretésen. Eredetileg szerepelt az ellenzéki képviselőjelölti listán, de a Demokratikus Koalíció több mandátumot akart ahhoz, hogy részt vegyen az ellenzéki összefogásban, így végül nem őt, hanem Fodor Antalt indítják a 2. számú választókerületben. Korábban a Webrádiónak azt mondta, akkor döntötte el, hogy indul, amikor a pénteki rendkívüli közgyűlésen Botka László egy fontos kérdésben nem adott neki szót.

Botka Lászlóhoz közeli szegedi forrásaink szerint Lauer István több állítása sem igaz. Nem 17 évén át volt önkormányzati képviselő, mert a 2010-2014 közötti négy évet kihagyta, az általa említett közgyűlési epizód pedig nem úgy játszódott le, ahogy előadja. Eszerint az MSZP-s politikus ügyrendi kérdésben kért szót a közgyűlésen, a felszólalásából viszont kiderült, hogy az indulását akarja bejelenteni, ami nem igazán ügyrendi téma, ezért megvonták tőle a szót.

 

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.