Lánchídpótló hajójárat indul Buda és Pest között

Menetrend szerint közlekedő átkelőhajó segíti az átjutást a Dunán a Lánchíd felújítása idején, havibérlettel lehet igénybe venni. 

2021. június 16., 11:42

Szerző:

A hajójárat az Akadémia és a Jégverem utcai kikötő között közlekedik - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-t. A pesti belváros és a Várnegyed között a BKK és a Mahart együttműködésében, a meglévő infrastruktúrát felhasználva indult a reggeltől estig félóránként közlekedő hajójárat 250 utas befogadására alkalmas.

A járat hétfőtől vasárnapig reggel 7 órától indul a Jégverem utcából, és félóránként közlekedik. Az utolsó hajó 20.15-kor indul vissza a pesti oldalra az Akadémia 1. kikötőből. A járatot Budapest-bérlettel vagy havibérlettel lehet használni. 

Az új hajójáratot Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Facebookra feltöltött videóban jelentette be. A kormányszóvivő szerint egy fontos közlekedési útvonalról van szó, a kormány ezért döntött úgy, hogy "kisegíti" a Fővárosi Önkormányzatot, és az állami hajózási cégen keresztül mentesítő hajójáratokat indítanak.



  (Kiemelt kép: BKK)