Lakatos Márk bírálta Márki-Zayt a melegekkel kapcsolatos megnyilvánulásaiért

Amit a politikus tett, az a stylist szerint „outoltatás”.

2021. október 13., 05:57

Szerző:

A 168-nak a comingout-nap alkalmából adott interjút Lakatos Márk. A beszélgetés apropója az volt, hogy a stylist-műsorvezető az Instagramon üzent a politikai pártoknak: „Ma van a comingout, avagy az előbújás napja. Én most a sötétben bujkáló, sunyin álszenteskedő, másokat megnyomorító Fidesz-KDNP politikus Titkos Ilonkákhoz fordulok: ne a saját nyomorult, hazug életeteket verjétek le ostoba és gonosz törvényekkel a hozzátok hasonló melegeken. Inkább vegyetek nagy levegőt és vállaljátok fel magatokat”.

„A mai magyar politikában ez most nagyon aktuális téma: Márki-Zay Péter is nyilatkozott erről, hogy vannak melegek a KDNP-Fidesz holdudvarában, még a magyar kormányban is, Orbán Viktor fiát is említette. Én viszont nem vagyok az úgynevezett outoltatás híve, én lennék a legutolsó, aki bárkiről az akarata ellenére nyilvánosságra hozza, hogy meleg-e vagy nem. Ez ugyanis az embernek a legbelsőbb magánügye. Ahogy azt gondolom, hogy senki ne pofázzon bele a másik szexuális életébe, ugyanígy azt is gondolom, hogy abba se szólhat bele senki kívülről, hogy az ember a szexualitásával kiáll-e a nyilvánosság elé. Mivel magánügy a szexualitás, az is magánügy, hogy valaki beszél-e róla vagy sem” – mondta Lakatos.

Márki-Zay korábban említést tett arról, hogy vannak melegek a Fidesz-KDNP soraiban, de nem ez a vállalhatatlan, hanem az, hogy eközben e pártszövetség indít nyíltan támadást a homoszexuálisok ellen. A 444.hu vette észre a hódmezővásárhelyi polgármester Facebook-posztját, amiben elmondta, akadt kereszténydemokrata politikus, aki sebészhez is fordult egy rossz helyre került szexuális segédeszköz miatt.

Márki-Zay Péter a feleségét ért támadások miatt, valamint a kormány melegellenes népszavazására reagálva a kormánypárt soraiban ülő melegekről, illetve Orbán Gáspárról is elkezdett beszélni. Vele kapcsolatban például Márki-Zay Youtube-videóján például egy feliratban került elő a kérdés, hogy „Kit zavar az apján kívül, ha Orbán Gáspár meleg?”, a videóban pedig azt állította Orbánról, hogy „adott esetben lehet, hogy az egyik gyermeke homoszexuális”.

Később igyekezett magyarázatot adni ezekre a kijelentéseire, de nem véletlen, hogy Lakatos Márkban és a választópolgárok többségében is nyomot hagytak.

 

(Kiemelt kép: Márki-Zay Péter a Mindenki Magyarországa Mozgalom gyűlésén mond beszédet a Fővám téren, Budapesten 2021.10. 3-án. Fotó: Karancsi Rudolf / 168)

07:45

Szerdán a déli óráktól a nyugati határszélen, illetve késő délután főként a Duna vonalától keletre egy-egy intenzívebb záporban akár az ég is megdörrenhet. A kialakuló záporokat, zivatarokat többfelé jégdara, intenzív csapadék és szélerősödés kísérheti.