Korrupt üzelmekről beszélt Kispest egyik ellenzéki képviselőjelöltje egy titkos felvétel szerint

Lackner Csaba sem a drogra, sem a neki tulajdonított kijelentésekre nem emlékszik.

2019. október 4., 17:24

Szerző:

Kólának nevezi a zacskóban tartott fehér port Lackner Csaba, majd a szert utcába rendezve kihúzza egy asztalra, eközben kispesti korrupciógyanús üzelmekről beszél – ez látható és hallható a Hír TV birtokába került felvételeken.

Fotó: Hír TV

Lackner Csaba az ellenzék képviselője, aki az összefogás színeiben ismét indul a választásokon Gajda Péter polgármester (MSZP) csapatának a tagjaként a 7. számú kerületi választókörzetben. Ő a várospolitikai és városüzemeltetési bizottság elnöke és a Közpark Nonprofit Kft. felügyelőbizottsági elnöke is.

A felvételek valószínűleg rejtett kamerával készülhettek, ahogy a kormánypárti televízió birtokába került hanganyagok is – legalábbis ez sejthető a kép minőségéből, a kamera mozgásából, valamint Lackner reakcióiból. Ettől független Lackner kétségtelenül arról beszél, hogy hozzá hasonlóan Gajda, valamint a kerületi vagyonkezelő vezetője, Kránitz Krisztián is trükkel juthatott rejtett vagyonhoz. Kránitzról – aki már nem indul az idei választáson) így zajlott a párbeszéd Lackner és társai között:

– Innentől kezdve a Krisztiánnak sajnos… szerintem ki lett herélve.

– Jó, de ő már mondta, hogy már nyugdíjba mehet, megkereste amit akart, nem?

– Tudod, milyen hamar el lehet költeni 200-250 millió forintot? Az, aki hozzászokott egy jóléthez…

Ehangzik az is:

– Vannak olyan emberek, akik a kerületi politikában is azt mondják, hogy ha te évente nem keresel meg százmillió forintot, akkor hülye vagy.

Lackner arról beszél a felvételek szerint, hogy akik okosan csinálják, a pénzt nem közvetlenül szerzik meg, hanem az önkormányzatok által megbízott cégek alvállalkozóin keresztül.

A kormányzati szócsőként működő Hírt TV megjegyzi, hogy Lackner és Kránitz is baráti viszonyban van Gajdával. Együtt szoktak futballozni és nyaralni is.

Az Index megkérdezte Lacknert a videóról, a politikus pedig azt állította, hogy a portáltól hallott az egészről. Nem emlékszik, hogy a fenti kijelentéseket ő tette volna, és arra sem, hogy kokainozott volna. Gajda azt mondta, nem ismerte fel Lacknert a videón.