A Kutyapárt a magyarok egyik kedvenc humoristáját Brutit, küldené ki az Európai Parlamentbe

Tóth Imre, azaz Bruti elszórakoztatná Európai Parlamentet, de szeretné, ha egy szakmai stáb megmondaná neki, hogy mit kell ott  csinálnia. 

2024. február 6., 13:44

Szerző:

A Kétfarkú Kutya Párt tagsága szavazott a 2024-es listáról és a magyarok egyik kedvenc humoristáját Brutit, küldené ki az Európai Parlamentbe – írja az ATV.hu. Le Marietta és Törley Katalin áll a Kutyapárt EP-listája élén, Bruti a negyedik helyen áll. Tóth Imre, azaz Bruti az ATV Start című műsorában elmondta, részéről ez egyfajta szimpátiatámogatás. Fontosnak tartja az EP-választást, és bizakodik, hogy „jól fog sikerülni”. Hangsúlyozta, hogy a Kétfarkú Kutya Párt„nem egy normális párt”, akik úgy gondolták, hogy inkább szakértőket jelöltek az első helyekre. Bevallotta, hogy ő nagyon jól tudna vicceskedni az EP-ben, ám mindenképp kellene mellé egy szakmai stáb, hogy megmondják, mit csináljon. „Sokkal egyszerűbb, hogyha már egy olyat küldünk oda, aki ért is ahhoz, amit csinál” – fogalmazott.

A Kutyapárt azt a tervezi, hogy az Európa Parlamentbe a 21-ből 20 embert ők juttatnának be, de azt nem tudják még, hogy ebből ténylegesen mennyi valósul meg. A realitás talaján maradva egy vagy két főnek is nagyon örülnének.

Az EP lista élén Le Marietta, az Átlátszó egykori újságírója, második helyén Törley Katalin, a Tanítanék Mozgalom alapítója áll, a harmadik helyen Juhász Veronika, a Kétfarkú Kutya Párt alelnöke, II. kerületi önkormányzati képviselője áll. Tóth Imre, azaz Bruti a negyedik a listán. A Kutyapártnak írt dalokat, beszédeket, forgatott videót, és a 2022-es parlamenti választások előtt az M1-en kapott 5 percünkben a barátnőjével telefonált az egész ország előtt.

Bruti, azaz Tóth Imre magyar humorista, dalszerző, zenész és műsorvezető

Bruti 2008-ban mutatkozott be először a Dumavölgy – Humorvár rendezvénysorozaton Nagyvázsonyban, ahol dalszerzőként és előadóként is részt vett. Ekkor kezdődött humorista karrierje. Ugyanebben az évben, ősszel bemutatkozott a Godot Dumaszínházban, a Fiatal Félőrültek Fesztiválján is, majd novemberben társulat tagja lett. Az ország számos pontján fellép, 2009-től állandó szereplője a Comedy Central csatorna, Comedy Central bemutatja c. műsorának, majd az RTL Klubon futó, Showder Klubban is.

2013-ban létrehozta a Dallal a Falnak című egész estés műsort, ahol a Bruti és a Kültagok nevű swing zenekarával játsszák a dalait stand-up betétekkel.  2014 augusztusában megvált a Dumaszínháztól, és azóta szabadúszó humorista. 2016-ban létrehozta a Humorellátó Produkciós Irodát, ami humoristák, zenészek és egyéb szórakoztató produkciók kiajánlásával foglalkozik.  Polilitikai pályafutása 2017. április 23-án kezdődött, amikor a Magyar Kétfarkú Kutya Párt Brutit indította a zuglói időközi választáson. Akkor 109 szavazatot kapott, de még így is megelőzte a Lehet Más a Politika jelöltjét.

Bruti legutóbbi videójában a Kutyapárt pénzköltéseit leplezi le és a humorista oldaláról is az kiderül, hogy végre megismerte Halász Judit Micimackó című dalát is. 

(Kiemelt képünkön: Bruti, polgári nevén Tóth Imre, humorista, a Kutyapárt ep-jelöltje Fotó: Bruti Facebook oldala)