Elgázolt állatok tetemét vitte a gyepmester a hajdúsámsoni dögkútra, ahol több mint száz kutyatetem volt

2020. február 21., 12:06

Szerző:

Régóta ott lehetett már Hajdúsámson mellett az állatvédők által minap feltárt dögkút, melyben száznál is több kutyatetem volt elásva. A Dehir.hu-nak Hajdúsámson polgármestere, Antal Szabolcs azt mondta,

nem egy „pszichopata állatgyilkos” garázdálkodik a településen, évtizedek óta elpusztult állatok tetemét dobták az illegális dögkútba.

Sokan vitték oda elpusztult kutyáik, macskáik, haszonállataik tetemét. Antal Szabolcs elismerte, hét, még ép állati tetemet találtak, emellett rengeteg sok állati csontot. A gyepmester az elmúlt időben a településen elgázolt nyolc-tíz kutyatetemet vitt oda.

Az állati tetemek elszállítására az ATEV Fehérjefeldolgozó Zrt-vel szerződtek, de a cég ünnepnapokon és hétvégéken nem vállal szállítást. Mivel a tetemeket a gyepmester nem akarta az út mellett hagyni, ebbe a döggödörbe vitte ki – hogy mennyire volt ez szabálytalan, azt vizsgálják.

A döggödröt azóta felszámolták, a fertőtlenítés után betemették. A területre táblákat helyeznek majd ki, melyen figyelmeztetik az embereket, hogy oda állati tetemeket vinni törvénybe ütközik.

Az erről elsőként beszámoló debreciner.hu-nak az állatvédők azt mondták,

az elsődleges szakvélemény szerint a kutyák traumás eredetű sérüléseikbe haltak bele. Találtak bálamadzagot, fojtóra hurkolt póráz jellegű anyagdarabot, több olyan tetemet, amelyek zsákban kerültek a gödörbe, köztük voltak kölyökkutyák is.

A Debreceni Rendőrkapitányság vizsgálja az eset körülményeit, a napokban kiadott rövid közleményükön túl a nyomozás érdekeire tekintettel egyelőre többet nem kívántak közölni az üggyel kapcsolatban.

Kedden túlnyomóan derült, száraz időre van kilátás. Európa időjárását egy kiterjedt anticiklon befolyásolja. Napközben többfelé megélénkül, kedden a Dél-Dunántúlon időnként meg is erősödik a délkeleti, keleti szél.

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.