Lyukat égetett a redőnyökre egy kunszentmiklósi férfi, hogy a bentieket kukkolja

2020. január 21., 09:37

Szerző:

Tiltott adatszerzés bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emeltek egy 31 éves kunszentmiklósi férfi ellen, aki ottani házak redőnyeire lyukat égetett, majd titokban meglesett és felvételt készített az ott lakókról - tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség kedden az MTI-t.

A közlemény szerint a férfi ezzel a módszerrel - szexuális vágya kielégítésére - három fiatal nőt, egy férfit és a barátnőjét, valamint egy családot lesett meg titokban, és róluk fénykép, illetve videofelvételeket készített mobiltelefonjával.

A vádlott emellett egy közösségi oldalon egy alkalmazás segítségével két ismeretlen nő internetes profiljába belépett, kifürkészte az ott tárolt adatokat, a sértettekről készült fényképeket pedig jogosulatlanul lementette.

A járási ügyészség a szabadlábon védekező, büntetlen előéletű vádlottat tiltott adatszerzés bűntettével, valamint információs rendszer vagy adat megsértésének vétségével vádolja - áll a közleményben.

Súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai problémákat tapasztaltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei Budapesten, egy II. kerületi vendéglátóhely ellenőrzése során, emiatt az étterem tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették, és megközelítőleg 50 kilogramm élelmiszert vontak ki a forgalomból - közölte a hatóság csütörtökön az MTI-vel.

Toroczkai László úgy gondolja, hogy a Mi Hazánk majálisán feltűnt náci karlendítőkről született fotó csak médiamanipuláció, hiszen a média egyik része le akarja járatni a mozgalmukat, a másik része pedig totálisan elhallgatja a pártjukat.