Kövér László szerint az M1 ugyanolyan elfogult, mint az általa gyűlölt Napkelte volt

2018. február 16., 11:09

Szerző:

Kövér László elismerte, hogy az M1 most ugyanolyan elfogult, mint amilyen régen az általa gyűlölt Napkelte volt. A hangfelvétel ugyanazon a tavaly januári rendezvényen készült, ahol elismerte a házelnök, hogy a Fidesz „bűvészkedett” a választókörzetek kialakításánál.

Az újabb felvételt is az LMP hozta nyilvánosságra blogján.

Kövér elismerte, hogy a sok milliárd közpénzből üzemeltetett közmédia nem érzi feladatának a kiegyensúlyozott tájékoztatást, meg sem próbálnak ennek a látszatnak megfelelni. Azt is elismerte, hogy párhuzamot lehet vonni a szocialista kormányok alatt elfogult, Kövér által mélyen megvetett Napkelte című műsor és a jelenlegi M1 hangvétele között.

Az alábbi párbeszéd hangzott el ezzel kapcsolatban a rendezvényen.

Kérdező: „Azt mondta, hogy semmit sem tettek a választójog és a média kapcsán, amit az előzőek ne tettek volna meg – de aki azokat is gazemberségnek gondolta, az gondolhatja ezeket is? Tehát, aki mondjuk a Napkeltét annak gondolta, az gondolhatja a mostani M1-et annak?”

 Kövér: „Persze! … [nem kivehető – talán: „jól látja”] Én annyiban… próbálom, tudom kivágni magam a nehéz helyzetemből … [közönség nevet, nem kivehető] zavaros és csapda jellegű kérdés volt … hogy … igen, hát ööö … különben … hogy mondjam … Megbarátkoztam azzal a helyzettel, hogy úgy tűnik, az élet meg a politika, az már csak ilyen. Nem én találtam ki a játékszabályokat, ezt korábban talán már mondtam. Tehát nem én alakítottam ki a játékszabályokat.”

 

Ellenzékiként Kövér László még így gondolkodott:

„Ugyanis az az álláspontom, hogy csak azért, mert kiszorított helyzetben vagyunk a médiában, nem szabad mindenhová elmenni. Nem szabad minden mikrofon elé odaállni, nem szabad minden újságíróval szóba állni. Mert van egy szint, amely alá nem szabad süllyedni, különben az ember a saját magával szemben folyó aljas manipulációs játékok puszta eszközévé válik. Legitimál olyanokat, akiknek semmi keresnivalójuk nem lenne egy valóban demokratikus médiában, és segít megteremteni azt a félrevezető látszatot, hogy egyes orgánumok és képviselőik kiegyensúlyozottan és tárgyszerűen tájékoztatnak.”

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.