Kovács László: Alaposan fel kell tárni az okokat

Nem siker, hanem kudarc - így értékelte az MSZP véglegesnek tekinthető választási eredményét a Duna Televízió reggeli háttérműsorában Kovács László, a párt volt elnöke, volt uniós biztos. A Hattól nyolcig-ban nyilatkozva a kormányzás jogának elveszítésében első helyre sorolta a világgazdasági válságot, másodikra a kormány és az MSZP hibáit és mulasztásait, harmadsorban pedig a Fidesz ellenzéki magatartását említette.

2010. április 26., 14:28

A volt pártelnök kiirtaná a korrupciót az MSZP-ben

Utóbbiról kijelentette: "mindent minden lehetséges módon igyekezett gátolni, nagyon beszorította kormányt. Megjegyezte: uniós biztosként korábban nem látott még ilyen ellenzéket, "amely ennyire mindenben akadályozta a kormány működését".

A párt parlamenti szerepéről, konstruktív ellenzéki terveiről Kovács László úgy nyilatkozott: mindent készek támogatni a kormány javaslatai közül, ami az ország érdekét szolgálja és nem ellentétes az MSZP értékrendjével. De minden, ezzel ellentétes javaslattal szemben állnak majd és alternatívát is kínálnak helyette.

Arra, hogy az egyéni képviselői helyek zömét nem tudták megnyerni kormányzati pozícióból, Kovács úgy reagált: nem az egyéni jelöltek okolhatók a történtekért, hiszen olyanok is elveszítették most a választás első fordulóját, akik korábban négyszer nyerték a körzetüket.

"A párt egészére került egy bélyeg - elsősorban a korrupciós ügyek miatt -, még akkor is, ha az adott jelöltnek köze sem volt semmiféle korrupcióhoz" - szögezte le a volt pártelnök. Hozzátette: a jövőben ezt kell maximálisan kiküszöbölni. Akár az alapszabály módosításával is el kell érni, hogy a pártelnökség felléphessen a párttagok és a párthoz kötődők tisztességtelen magatartásával szemben, különben a bélyeg rajta marad a párton.

"A korrupció gyanúját is ki kell irtani a párt közeléből" - szögezte le a politikus.

Szöveg: Pintér Attila, felelős szerkesztő, Duna Televízió Zrt.

Magyar Péter úgy tűnik vitára szállhat az EP-listavezetőkkel, mégis lesz vita a köztévén. Erről Dobrev Klára számolt be egy bejegyzésében, mely szerint az MTVA megkezdte egy nyilvános vita megszervezését az EP-választáshoz kapcsolódóan.