Kósa Lajos és Novák Katalin együtt kéri: legyen illetékmentes a testvérek közötti ajándékozás

2020. május 26., 18:50

Szerző:

Illetékmentesen ajándékozhatnának egymás között a jövőben, illetve örökölhetnének is egymástól a kedden benyújtott fideszes törvényjavaslat szerint, amit Kósa Lajos és Novák Katalin adott be, számol be a hvg.hu.

Kósa Lajos hétfőn azt mondta: már 2010 augusztusában lehetővé tették az egyenes ági öröklés és ajándékozás illetékmentességét, vagyis, hogy a szülők a gyermekeiknek 18 százalékos illetékfizetés nélkül tudjanak ajándékozni, illetve örökölhessenek egymástól. Ezt három év múlva kiterjesztették a házastársak közötti kapcsolatokra,

és most a magyar gazdaság és költségvetés állapota lehetővé teszi, hogy a testvérek közötti kapcsolatokra is kiterjesszék az illetékmentességet.

A családok támogatása a legfontosabb, emelte ki a politikus.

A Best Solar a hazai napelemes piac egyik meghatározó szereplője. Az elmúlt tizenöt évben az elsők között telepítettek ipari méretű napelem parkokat, 2020-ban pedig Európa legnagyobb erőművének, az Audi Logisztikai Központján épülő napelemes rendszerének kivitelezői voltak, amely 12 megawattos méretével nemcsak a szakma csúcsát, de igazi kihívást is jelentett a Best Solar szakembereinek.