Meglepőt lépett Kásler Miklós: indok nélkül leváltotta a székesfehérvári kórház főigazgatóját

2020. április 11., 09:03

Szerző:

Menesztették a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház igazgatóját

- értesült a Fejér Megyei Hírlap. 

Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főbejárata. (Fotó: Google Street VieW)

A portál információi szerint

a dolgozók megdöbbenten állnak a lépés előtt

és még ők sem kaptak magyarázatot a döntésre. Keresték a leváltott főigazgatót, Csernavölgyi Istvánt, aki egy nyilatkozatot juttatott el a portálnak, amelyben azt írja, a hír igaz. „Az ország legnagyobb betegforgalmú intézménye a jelen járványügyi helyzetben is az elsők között lépett csatasorba, és heroikus küzdelmet folytat. Az elsők között alakította át ellátó struktúráját az országban, hogy meg tudjon felelni a fokozott, mind ez ideig ismeretlen feladatnak. Az adatszolgáltatás tényszerű adatokat közölt, telefonon pontos és naprakész adatokat szolgáltatott az intézmény,

az elektronikus adatszolgáltatás egy esetben valóban csúszott, emiatt szüntették meg a munkaviszonyom.

Az adatszolgáltatás azonban adminisztrációs feladat, és nem főigazgatói hatáskör.”

A 168 Óra kereste az Emmi-t is az ügyben, amint érkezik a válasz, frissítjük cikkünket. 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.