Republikánus gigatalálkozót tartanak Budapesten

Kitalálják, ki lesz a vezérszónok?

2022. január 26., 20:02

Szerző:

 

Budapesten rendezik meg az amerikai republikánus tábor Conservative Political Action Conference elnevezésű konferenciáját március 25-én és 26-án. 

A CPAC Hungary vezérszónokának Orbán Viktor miniszterelnököt kérték fel – közölte Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója szerdai sajtótájékoztatóján Budapesten. Elfogadta a meghívást Spanyolországból Santiago Abascal Conde, a szélsőjobboldali VOX párt elnöke, valamint a brazil szélsőjobboldali elnök fia, Eduardo Bolsonaro is. Amerikai szenátorok, kongresszusi képviselők, az ottani szellemi élet sok jeles képviselője, európai kutatóintézetek vezetői és újságírók is érkeznek a rendezvényre. Meghívtak továbbá jobboldali és szélsőjobboldali európai vezetőket, politikusokat és európai parlamenti képviselőket is.

A republikánus tábor rendezvényét 1974 óta rendezik meg, és valamennyi aktuálisan regnáló republikánus elnök részt vett már rajta, Ronald Reagantől Donald Trumpig.

(Kiemelt kép: Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ vezetője. Fotó: 168.hu)

 

Ujhelyi István szerint Orbán Viktor aláírta az Európai Tanács (EiT) csúcstalálkozót lezáró dokumentumot, ami szembe megy a Fidesz-KDNP azon határozatával, amit el akarnak fogadtatni az EU jövőjéről szóló konferenciasorozat kapcsán.