Kisüt a nap, akár 14 fok is lehet karácsonykor

Enyhe, szinte kora tavaszi időjárás vár ránk. 

2022. december 24., 06:33

Szerző:

Szombat hajnalban több helyen, napközben már csak inkább a déli, délnyugati tájakon, illetve késő délután az északkeleti határ közelében fordulhat elő kisebb eső, zápor, írja az Időkép. Felszakadozik a felhőzet, többfelé kisüt a nap. A nyugati, északnyugati szelet az ország északi-északkeleti felén élénk, néhol erős lökések kísérhetik. Fagymentesnek ígérkezik az éjszaka, míg délután 7-14 fokra van kilátás.

Vasárnap többfelé párásan, ködösen indul a nap, ami délnyugaton és északkeleten helyenként tartós lehet. Több napsütés a Dunától keletre valószínű, nyugat felől felhők sodródnak fölénk. Csak kevés helyen fordulhat elő gyenge eső. Hajnalban -2, +4, napközben 5-11 fokot mérhetünk.

(Fotó: Balogh Zoltán/MTI)

10:00

Az Eötvös József Gimnázium szervezésében megrendezett tiltakozáshoz még hét másik oktatási intézményből csatlakoztak diákok az Astorián, péntek reggel. Céljuk az volt, hogy kiálljanak az országos sztrájkban részt vevő tanárok mellett, és megmutassák Budapestnek, az országnak, hogy még mindig itt vannak, és még mindig nem történtek meg azok a változások az oktatásban, amiért már egy éve tartanak a demonstrációk.

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban kötetlen beszélgetésen fogadta a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nemzetközi médiakonferenciájának külföldi előadóit, Orbán Balázs politikai igazgatóval, az MCC kuratóriumi elnökével közösen – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.