Kinyomozná az LMP, hogy ki töltötte fel a YouTube-ra a Sallai R. Benedekről készült hangfelvételt

2018. április 30., 06:17

Szerző:

Az LMP azt szeretné kinyomozni, hogy ki töltötte fel a Youtube-ra azt a hangfelvételt, amelyből kiderült, hogy Sallai R. Benedek trágár szavak kíséretében támadt a párt társelnökére, Hadházy Ákosra. Az LMP két héttel ezelőtti fegyelmi tárgyalásán ugyanis – mint arról elsők között a 168 Óra is beszámolt – a visszalépésekről folyt a vita, amikor elszabadultak az indulatok Sallai R. Benedek és az egykori társelnök Hadházy Ákos között.

A tárgyaláson elhangzott mondatok azóta, épp a kiszivárogtatott hangfelvételek jóvoltából bejárták a hazai sajtót. Megírtuk: az el sem kezdődött vita sajátos módon ért véget: „B**d meg ne mosolyogjál, mert pofán b***lak. Hülye se**fej, mosolyogsz itt össze vissza képedet is beverem, ha meglátlak!”

Fotó: MTI/Kovács Attila

Ezt felvételt valaki Polgár Emese néven töltötte fel a YouTube-ra. Polgár egyébként Sallai R. Benedek korábbi munkatársa volt, de állítása szerint valaki visszaélt a nevével. 

A párt etikai bizottságának elnöke, Moldován László az ATV-vel most azt közölte: „A hanganyag szinte biztosan nem a hivatalos jegyzőkönyvi felvétel, ezért kivizsgálják, hogy ki lehet a szivárogtató, és ha kiderül biztosan fegyelmi ügy lesz belőle.”

Hadházy az incidens után kórházba került, miután – máig tisztázatlan körülmények között – feldőlt a székével: „Én nem szeretnék többet mondani erről az ügyről, mint amit eddig elmondtam. Véleményem szerint ez egy méltatlan és helytelen cselekedet volt, ennek a kivizsgálására meg vannak a megfelelő fórumok a párton belül és a párton kívül is. Addig, amíg ez a kivizsgálás nem történt meg nincs értelme erről beszélni.”

 

Folytatódnak tehát a fegyelmi tárgyalások az LMP-ben, többek közt Hadházy Ákos és Sallai R. Benedek ügye is. Hadházy ellen azért indult eljárás, mert a vezetőség tudta nélkül egyeztetett választási visszalépésekről, Sallai ellen pedig azért, mert nekitámadt Hadházynak a fegyelmi bizottság ülésén. De folytatódik azoknak a visszalépett egyéni országgyűlési képviselőjelölteknek is az eljárásai, akik körül a vita kirobbant.