Kinek mit intézett a kormánya: Debrecen kapja a legtöbb rezsitámogatást

A fideszes vezetésű Debrecent csaknem 3,2 milliárd forinttal segíti az állam a rezsiköltségei fedezésében.

2023. január 3., 10:53

Szerző:

Közzétette a kormány a rezsitámogatásban részesített, 10 ezer főnél nagyobb települések névsorát. A listából kiderül, hogy a budapesti kerületekkel együtt összesen 156 önkormányzat részesül támogatásban, a legtöbb pénzt a fideszes vezetésű Debrecen kapja – szúrta ki a Telex.hu.

A várost majd 3,2 milliárd forinttal segíti az állam a rezsiköltségei fedezésében a megemelkedett energiaárak mellett. Hozzátették:  nem kizárólag fideszes önkormányzatok kaptak pénzt, Szeged is 1,3 milliárdot kap.

A budapesti kerületek közül Csepel kapja a legtöbbet, 762 millió forintot, a III., IV., IX., XI., XV. és XVIII. kerületek viszont egyáltalán nem kapnak támogatást. Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter korábban az ATV-nek azt mondta, a hat hoppon maradt kerület vezetője nem egyeztetett Láng Zsolt kormánybiztossal a lehetséges támogatásról, ezért nem kaptak.

(Kiemelt kép: Debrecen, Piac utca. Fotó: MTVA/Oláh Tibor)

 

2024. április 18., 16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

2024. április 18., 15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.