Kilép az LMP-ből a fideszes lakáspanamákat leleplező politikus

2017. december 4., 16:36

Szerző:

Távozik az LMP-ből Jancsó Andrea, az ellenzéki párt IX. kerületi képviselője – értesült a Magyar Nemzet. A politikus lapnak azt mondta, elmondta, azért döntött így, mert szerinte megváltozott a párt irányvonala.

Ő nem ehhez az ellenzéki párthoz csatlakozott korábban.

Az ellenzéki párt hét végi kongresszusán egyébként arról döntöttek, hogy Jancsó Andrea az országos lista 28. helyén szerepeljen.

Fotó: Jnacsó Andrea Katalin

A hír azért is meglepő,  mert Jancsó az LMP egyik legismertebb politikusa, akinek információi alapján tárta fel a Magyar Nemzet, hogy nemcsak a budai Várnegyedben, hanem a Ferencvárosban is rendkívül nagyvonalúan bánnak egymással a Fidesz–KDNP politikusai és az önkormányzati bérlakásokhoz fillérekért jutottak hozzá volt és jelenlegi képviselők.

Az ügyben jelenleg is hűtlen kezelés bűntett gyanúja miatt folytat nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság korrupciós és gazdasági bűnözés elleni főosztálya.

Emlékezetes, hogy az ellenzéki politikus annyi borsot tört a IX. kerületi polgármester orra alá, hogy a fideszes vezetésű önkormányzat őt és az Együtt képviselőjét, Baranyi Krisztinát kizárta a városfejlesztési bizottságból. Bácskai Jánosnak, a Fidesz polgármesterének ugyanis elege lett az őt is érintő botrányok miatti médiafelhajtásból.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.