Kiderült, hogy mire készült Gyurcsány és a DK

Több hónapnyi sejtelmes készülés után végre kiderült, hogy mire készült Gyurcsány és a Demokratikus Koalíció.

2022. szeptember 16., 13:35

Szerző:

„Készülünk” – ezt lehetett olvasni nagyjából minden DK és Gyurcsány által közzétett posztból, most pedig kiderült, hogy mire is készültek: Árnyékkormányt alakítanak Dobrev Klára vezetésével.

„A Demokratikus Koalíció elnöksége arra kérte fel Dobrev Klárát, hogy alakítsa meg a magyar történelem első igazi árnyékkormányát és mutassa meg: van kormányzóképes alternatíva, van remény és van kiút a megélhetési válságból, amelybe Orbán Viktor taszította hazánkat!” – írta a Demokratikus Koalíció Facebookon.

Molnár Csaba, a DK alelnöke egy online sajtótájékoztatón jelentette be az árnyékkormányt. Molnár szerint Magyarország ma hatalmas bajban van, ugyanis a kormány hazudott a magyaroknak, és az elmúlt évtizeked legfájdalmasabb megszorítócsomagját vetették ki az emberekre. „Orbán miatt van megélhetési válság Magyarországon” – jelentette ki Molnár Csaba.

Dobrev a felkérést a párt pénteki elnökségi ülésén vállalta el, vasárnap pedig egy sajtónyilvános eseményen beszél a terveiről. 

(Kiemelt kép: Dobrev Klára interjút ad a 168 Órának Budapesten, 2021. július 14-én. Fotó: Karancsi Rudolf / 168.hu)

18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.