Kiderült, hogy áll a verseny az ellenzék és a Fidesz között

A Závecz Research felmérése alapján.

2021. december 22., 17:12

Szerző:

Egyre szorosabb a verseny a kormánypárti és az ellenzéki lista között – írja szerdai cikkében a Telex a Závecz Research Intézet legfrissebb, december első felében készült közvélemény-kutatását.

Az ország felnőtt lakossága körében végzett kutatás szerint

  • az ellenzék 39 százalékon,
  • a Fidesz-KDNP pedig 38 százalékon áll.

A választáson való részvételüket biztosra ígérő és a listák között választani is tudó szavazók csoportjában az ellenzék 49, a kormánypárti lista 48 százalékot ér el – írja a cikk.

A Závecz szerint a versenyük kiélezett, lényegében eldöntetlennek tekinthető. A Fidesz hívei pedig valamivel optimistábbak:

a kormánypártiak 97, az ellenzéket támogatók 91 százaléka gondolja úgy, hogy egy mostani választáson a nyertes oldalhoz tartoznának.

A Závecz kutatása kiemeli, hogy azok az embereknek, akik a listákra nem szavaznak, 13 százaléka úgy gondolja, hogy az ellenzék nyeri majd a választást, 10 százalékuk úgy véli, hogy a Fidesz-KDNP fog győzedelmeskedni 2022-ben. A választók háromnegyede viszont nem tudott véleményt alkotni.

A választópolgárok teljes körén belül 41 százalék a kormány maradására számít, 39 százalék kormányváltásra.

Az idei évben az ellenzéki lista támogatottsága 37 és 41 százalék között változott a választókorú népesség egészén belül, a Fidesz-KDNP-lista támogatottsága pedig 36 és 39 százalék között alakult. A Závecz leírta, hogy minden hónapban az ellenzéknél volt az előny – írja a Telex.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Unsplash)

Tegnap 19:45

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 50 millió forintos bírságot szabott ki az eMAG webáruház üzemeltetőire (Dante International S.A., Extreme Digital- eMAG Kt.), mert megszegték a korábbi jóvátételi vállalásaikat – közölte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) hétfőn az MTI-vel. Az eMAG tudomásul vette a hatóság döntését, bár azzal nem ért maradéktalanul egyet – közölte a cég.

2022-ben 14,2 millió vendég közel 40 millió vendégéjszakát töltött a magyarországi szálláshelyeken, csaknem negyven százalékkal többet, mint 2021-ben és csak egy hajszállal elmaradva a magyar turizmus minden idők legsikeresebb évének számító 2019-es esztendő eredményétől – emelte ki évértékelő sajtótájékoztatóján a Magyar Turisztikai Ügynökség igazgatósági elnöke.