Kiborult Karácsony Gergely

A főpolgármester reagált a Dunaújvárost érintő új kormányhatározatra.

2021. június 29., 18:10

Szerző:

Kiborult Karácsony Gergely a kormány Dunaújvárost érintő új határozatán. A július 1-től hatályos rendelet a várost és néhány környező települést különleges gazdasági övezetté nyilvánította. Így ez már idén is jelentős iparűzésiadó-bevétel-kiesést jelent a városnak. A főpolgármester kéri a kormányt, hogy vonja vissza a rendelkezést.

A politikus kedden a Magyar Önkormányzatok Szövetsége elnökségi ülése után tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy a rendelkezést önkényesnek tartja, hozzátette, a város legnagyobb munkáltatójánál, a Dunai Vasműnél egyébként is gondok vannak. Azért sem tudja elfogadni a kormány határozatát, mert ezek az ipari területek Dunaújváros és a környező települések megállapodása révén és városi beruházás keretében valósultak meg. Meggyőződése, a kormány mindezt azért teszi, mert a választók ellenzéki városvezetést választottak másfél éve.

„A Fidesz választókerületi elnökének kezdeményezésére a kormány úgy döntött, az eddig Dunaújvárosnak járó iparűzési adóbevételeket a fideszes vezetésű megyei önkormányzathoz irányítják át azzal, hogy »különleges gazdasági övezetet« hoznak létre a térségben. Miközben több ezer milliárd hitelt vesznek fel Kínától és Oroszországtól, szórják a tízmilliárdokat vadászati világkiállításra, Mészáros Lőrincre, a saját kiváltságosaik 1 százalékának gazdagodására, aközben azt akarják bemesélni, hogy szükségük van arra a bevételre, amit most elvesznek Dunaújvárostól”

írta közösségi oldalán Karácsony Gergely.

 (Kiemelt kép: Karácsony Gergely. Fotó: Pozsonyi Roland | 168.hu)

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.