Kezd úrrá lenni a paranoia a Fideszen, a párt megfigyelheti a saját aktivistáit is

2018. április 4., 09:38

Szerző:

Csak a legmegbízhatóbb aktivistákat küldené mozgósításra a Fidesz április 8-án az országgyűlési választások napján – értesült a Magyar Nemzet.

A portál információi szerint a pártközpontban tízes skálán értékelték az aktivisták teljesítményét. A maximális tíz pontot elérők egy–egy iPadet kapnak az adott település pártszimpatizánsainak nevével és címével. Az iPadekben lévő navigációval könnyedén ellenőrizhető, hogy az aktivista valóban kiment-e a megadott címekre.

Orbán Viktor és az egri jelölt, Nyitrai Zsolt
Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala

Telefonon is mozgósítanak, minden választókerületben a helyi pártközpontból hívják majd a címlistáról az embereket, hogy arra buzdítsák őket, szavazzanak a kormánypártra. Kisbuszokkal „segítik” azoknak a szállítását, akik erre igényt tartanak.

A szimpatizánsaikat még szombatig felkeresik, hogy átadjanak nekik egy választásra buzdító levelet és hűtőmágnest. A levélben természetesen a Fideszre való voksot szorgalmazzák. Mindezt személyesen kell átadniuk. A levelet csak akkor hagyhatják postaládában, ha szombatig nem sikerült elérni a szimpatizánst. Listán jelölik, hogy kit sikerült elérniük.

Orbán Viktor pár napja személyesen is elismerte, hogy az utolsó pillanatig hatalmas energiát fektetnek a mozgósításba, pénteki kampányzáró rendezvényük nyitja a kampány utolsó szakaszát. – Arra hívjuk fel az embereket, hogy még kampányoljanak a hátralévő két napban, és hozzanak el mindenkit, maguk is menjenek el – mondta a kormányfő.

 

Csaknem 30 millió forintot loptak el telefonos alkalmazás segítségével egy zalai férfitől, az eset kilenc gyanúsítottja azonban másoktól is milliókat szerzett hasonló csalással – közölte a Zala Vármegyei Főügyészség szóvivője pénteken. Az átverés során a bankszámláinkhoz férkőznek hozzá a bűnözők.