Kispaládon kiabálva küldik el a szavazni érkező kettős állampolgárokat a helyiek

2019. október 13., 17:15

Szerző:

A Kispaládon élő helybeliek összeszólalkoztak azokkal a nem ott lakó, vélhetően ukrán-magyar kettős állampolgárságú emberekkel, akik ma szavazni érkeztek a településre. Az Index erről a helyszínen jelenleg is forgató RTL Klub Házon kívül című műsorának stábjától értesült.

Eszerint a kispaládiak számára teljesen ismeretlen emberek sorban érkeztek szavazni a településre, a szavazóhelyiség mellett pedig egyre több helyi lakos gyűlt össze, akik időnként kiabálva fogadták az ismeretleneket.

– Húzzatok el innen! Ne ti döntsétek már el, hogy ki lesz a polgármester

– méltatlankodtak a helyiek.


Fotó: Bazánth Ivola

Korábbi sajtóhírek szerint az ukrán határhoz közeli, kelet-magyarországi településeken tömegesen jelentettek be kettős állampolgárságú szavazópolgárokat, a Házon Kívül több műsorában is foglalkozott a témával. Egyik adásban például arról számoltak be, hogy az ukrán–magyar határ mellett vannak olyan települések, ahol a népesség brutális növekedésnek indult, legalábbis papíron.

Kiderült az is, hogy vannak olyan házak ezeken a településeken, ahol 50-100 ukrán–magyar kettős állampolgár is bejelentkezett állandó lakcímmel, pedig soha nem látta ott őket senki.

A lakók száma néhány év alatt gyakorlatilag megháromszorozódott Kispaládon. Annak ellenére, hogy a statisztikák alapján itt kiemelkedően nagy az elvándorlás, és alig születnek gyermekek. A választókorúak száma a 2010-es 382-ről 2018-ra 806-ra nőtt.

Arról nemrég a 444 írt, hogy sok esetben nem házakba, hanem üres telkekre és sufnikba vannak bejelentve a kettős állampolgárok.

Az ukrán határ menti falvakban történt népességrobbanásról ebben a riportunkban írtunk részletesen.

Megtörni látszik a kutasok ellenállása? Hétfő kora délutáni hatállyal a Mol az összes töltőállomásán 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát, vagyis – nagykereskedelmi árváltozás híján – az árrését. 

A Szabad Európa kiperelte az autópálya-koncessziós szerződés mellékleteit, és kiderült, hogy 15-17 ezer milliárd forintba kerülhet az adófizetőknek az, hogy a kormány kiszervezte a hazai gyorsforgalmiút-hálózat nagy részét. Az üzletet elnyerő hét magántőkealapról kiderült, hogy négy Szíjj László, három pedig Mészáros Lőrinc kormányközeli üzletember százszázalékos tulajdonában van – írja a lap.

Kedden túlnyomóan derült, száraz időre van kilátás. Európa időjárását egy kiterjedt anticiklon befolyásolja. Napközben többfelé megélénkül, kedden a Dél-Dunántúlon időnként meg is erősödik a délkeleti, keleti szél.