Két csődbe ment útépítő cég gyakorlott igazgatóját javasolja a BKK élére Tarlós István

2018. december 10., 13:27

Szerző:

Megerősítette az Index értesülését Tarlós István főpolgármester, hogy Nemesdy Ervint fogja javasolni jövő januárban a BKK élére, az akkor leváltandó Dabóczi Kálmán helyére.

Gyakorlott mérnökember, az apja tanszékvezető volt a műszaki egyetemen

– mondta jelöltjéről Tarlós.

Tarlós István maga kezdeményezte a BKK vezérigazgatójának, Dabóczi Kálmánnak a menesztését az e-jegy rendszer bevezetésének folyamatos csúszása miatt.

Nemesdy önéletrajza szerint 1992 és 1998 között a Betonútépítő Nemzetközi Rt.-nél a controlling tevékenységét irányította, 1998-tól 2004-ig a Pannonplast Rt.-nél vezette a controllingot. 

Az útépítés területén szerzett főleg tapasztalatokat, a Betonútépítő után a Gyurcsány-kormány alatt autópályát építő

Viadom Zrt. gazdasági igazgatója volt, azután pedig a Vegyépszer Zrt. controllingigazgatója lett. Később mindkét cég csődbe ment. 

Nemesdy 2013 után tagja a BKK igazgatótanácsának.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.