Akár két órát is késhetnek a vonatok a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon

Leszakadt a felsővezeték Budaörs és Biatorbágy között, emiatt 60-120 perccel hosszabb menetidővel kell számolni a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon – közölte a Mávinform az MTI-vel kedd délután.

2022. július 26., 17:40

Szerző:

Közleményükben azt írták, hogy Budaörs és Biatorbágy között várhatóan késő estig szünetel a vonatforgalom. A MÁV-START pótlóbuszokat rendel a helyszínre.

A soproni és a szombathelyi InterCity vonatok is jelentősen megnövekedett menetidővel közlekednek. A hegyeshalmi fővonalon rövidebb útvonalon közlekedő vonatokra és járatkimaradásokra kell számítani. A Keleti pályaudvarról Bécsbe induló Transilvania-Szamos EC (EC 146) nem közlekedik. Keleti pályaudvarról Bécsen át Münchenbe 15:30-kor indult, 68-as számú railjetet visszahúzzák Budaörs állomásra.

A Sopronból Budapestre tartó 933-as számú Lővér InterCity Herceghalomig közlekedett, onnan indul vissza Sopronba 946-os számú Soproni Közgáz IC vonatként.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

A bevételek növelése és a kiadások csökkentése érdekében vezet be új intézkedéseket ősztől a helyi közösségi közlekedési feladatokat ellátó, városi tulajdonú Tüke Busz Zrt. Pécsen – tájékoztatta a baranyai megyeszékhely önkormányzata az MTI-t.

Az Igazságügyi Minisztériumhoz fordult a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) a nyári táborokhoz kapcsolódó szülői panaszok miatt.