Átadja a kéményseprést a főváros a Katasztrófavédelemnek, mondja a szakszervezet

Ezt közölte Karácsony Gergely a Kéményseprők Országos Szakszervezetével, mivel nincs pénz a tevékenységre.

2020. december 10., 08:52

Szerző:

Közleményt adott ki a Kéményseprők Országos Szakszervezete, amelyben arról ír, a főváros átadja a kéményseprést a Katasztrófavédelemnek, ezt közölte velük Karácsony Gergely főpolgármester. A lépésre 2021 májusában kerül sor, Karácsony az elvonásokkal indokolja a lépést. A szakszervezet érdeklődött a Fökétüsznél dolgozó 200 kéményseprő sorsáról, azt a választ kapta, "a megfelelő átképzést követően valamelyik tagvállalatnál tovább foglalkoztatják a Társaság munkavállalóit így lehet lesz aki a jövőben utcaseprőként vagy parkgondozóként folytathatja tovább".  

"Ez aztán a szakmai előmenetel, még viccnek is rossz! Remélhetőleg a Katasztrófavédelem - ahogy korábban vidéken - valamennyi munkavállalót át kívánja majd venni a jövőben, de erre egyelőre semmi garancia", jegyzi meg a szakszervezet. 

 

 

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.