Átadja a kéményseprést a főváros a Katasztrófavédelemnek, mondja a szakszervezet

Ezt közölte Karácsony Gergely a Kéményseprők Országos Szakszervezetével, mivel nincs pénz a tevékenységre.

2020. december 10., 08:52

Szerző:

Közleményt adott ki a Kéményseprők Országos Szakszervezete, amelyben arról ír, a főváros átadja a kéményseprést a Katasztrófavédelemnek, ezt közölte velük Karácsony Gergely főpolgármester. A lépésre 2021 májusában kerül sor, Karácsony az elvonásokkal indokolja a lépést. A szakszervezet érdeklődött a Fökétüsznél dolgozó 200 kéményseprő sorsáról, azt a választ kapta, "a megfelelő átképzést követően valamelyik tagvállalatnál tovább foglalkoztatják a Társaság munkavállalóit így lehet lesz aki a jövőben utcaseprőként vagy parkgondozóként folytathatja tovább".  

"Ez aztán a szakmai előmenetel, még viccnek is rossz! Remélhetőleg a Katasztrófavédelem - ahogy korábban vidéken - valamennyi munkavállalót át kívánja majd venni a jövőben, de erre egyelőre semmi garancia", jegyzi meg a szakszervezet. 

 

 

17:40

A szakember szerint továbbra is figyelni kell a maszkhasználatra, a távolságtartásra, mert bár jók az oltási adatok, de sokkal több embert kell még beoltani, hiszen a nyájimmunitásról csak 80-90 százalékos átoltottság után lehet beszélni.