Keményen beolvasott az Orbán-kormánynak a történelemtanár, 12 pontban kritizálja a magyar oktatáspolitikát

2018. augusztus 30., 12:25

Szerző:

Tizenkét pontos vádiratot fogalmazott meg Facbook-bejegyzésében a hazai oktatásirányítás felé Balatoni József történelemtanár, akit a közéleti megnyilvánulásairól is ismernek. Márciusban, az országgyűlési választásokat felvezető kampányban például ő volt az  lebuktatta az iskolák előtt narancsot és tollat osztogató fideszes országgyűlési képviselőjelöltet, László Tamást.

A pedagógus bejegyzésében arra kérte a politikusokat, hogy „kezüket a szívükre téve”, őszintén válaszoljanak, majd tegyenek legjobb belátásuk szerint. A kérdésben megfogalmazott kritikák egyikében arról írt, hogy lelkes, nyitott pedagógusok hagyják ott a tanítást, mert nem bírják a terheket, a rendszert. A kormány által tagadott pedagógushiány kapcsán pedig azt kérdezte, a politikusok el tudják-e fogadni, hogy gyermekük, unokájuk szakóráit éppen az a pedagógus tartsa, aki ráér, mert nincs szaktanár.

A pedagógus megemlíti továbbá, hogy a tanárok fáradtak és nyúzottak, így már szinte semmihez sincs türelmük. A 168 Óra számolt be róla, hogy például az átgondolatlanul bevezetett, rosszul működő e-napló is csak tovább nehezítette a pedagógusok munkáját.