Kásler szerint rendkívül bizakodók az egészségügyi dolgozók

Bár a napi halálozási számok továbbra is kétszáz fölött vannak, a miniszter azt mondta, a sárvári kórház dolgozói úgy ítélik meg, hogy „a járvány lecsengő fázisba került”.

2021. április 24., 14:03

Szerző:

Kásler Miklós a Facebookon közölt videójában számolt be arról, hogy meglátogatta a sárvári Szent László Kórházat és a szombathelyi Markusovszky Kórházat. Mint elhangzott, az utóbbi néhány hétben számos magyarországi kórházban járt a miniszter, hogy személyes benyomásokat szerezzen az intézmények járvány alatti felszereltségéről, helytállásáról.

„Ifjúkorom városában, Sárváron is ugyanazok a benyomások: az itt dolgozók megítélése szerint a járvánnyal kapcsolatban minden felszerelés rendelkezésükre áll, úgy ítélik meg, hogy a járvány lecsengő fázisba került" – fogalmazott.

Kásler szerint a sárvári kórház legfontosabb teendője „az oltások elvégzése és a posztcovid szindróma ellátására való felkészülés”.

Kásler Miklós elmondta, szombathelyi látogatásán először érezte azt, hogy az orvosok és a nővérek megkönnyebbültek és rendkívül bizakodók.

(Kiemelt képünkön Kásler Miklós emberierőforrás-minisztert köszöntik a sárvári Szent László Kórházban. Forrás: Kásler Miklós | Facebook)

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.