A budafok-tétényi Fidesz hallani sem akar a 79 éves beteg férfi kilakoltatási ügyéről, a jogvédők nyereményjátékon győztek, hogy találkozhassanak a polgármesterrel

2019. szeptember 1., 21:40

Szerző:

Július vége óta húzódik annak az egészségügyi problémákkal küzdő 79 éves férfinak az ügye, akit Budapest XXII. kerületének, Budafok-Tétény önkormányzata lakoltatott ki. Ügyét A Város Mindenkié karolta fel, de a civil szervezetnek egy hónap alatt sem sikerült elérnie, hogy az munkatársai tárgyalhassanak Karsay Ferenc fideszes polgármesterrel, a férfit pedig hagyják visszatérni az otthonába. Emiatt – derül ki a Mérce a cikkéből – az AVM-esek gondoltak egy merészet, és indultak a a Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál nyereményjátékán. amelynek a fődíja egy közös fénykép volt a fesztivál sztárfellépőjével, az Animal Cannibals zenekarral és magával Karsay Ferenccel. A nyereményjátékon az AVM-esek győztek, arról pedig, ami ezután történt videó készült.

A 79 éves férfinak a budafok-tétényi önkormányzat még január 25-én mondta fel a bérleti szerződését, egy mindössze 40 ezer forintos tartozás miatt kellett mennie. Egyelőre nem világos, hogy miért, de a XXII. kerületi rendkívüli ellenszenvvel viseltetik mindenki iránt, aki akár csak tájékozódni akar az ügyben. Nemrég Csiszár Zsuzsanna fideszes önkormányzati képviselő, a képviselőtestület szociális bizottságának az elnöke megpróbálta kicsavarni a telefont a Mérce munkatársának a kezéből csak azért, mert újságíróként felvételt akart készíteni az üggyel foglalkozó bizottsági ülésről. 

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.