Karácsony Gergely: Voltak húzós esték a Rádayban, Rogánnál lehet érdeklődni

A főpolgármester a Facebookon jelezte, hogy a kormánymédia elkezdett nyomozni egykori iskoláiban, munkahelyén utána, ezért néhány részletet maga osztott meg, hogy segítse az adatgyűjtést.

2021. május 14., 14:59

Szerző:

Hallom, beindult az unalomig ismert tempó – írja Karácsony Gergely főpolgármester legutóbbi Facebook-posztjában. 

„A lakájmédia kérdések, adatigénylések özönével árasztotta el eddigi életem különböző színtereit, hajrá, csinálják csak, dolgomnak érzem, hogy segítsem a tényfeltárást” – kezdi élettörténetét Karácsony. „Bölcsibe nem jártam, remélem, nem gond" – folytatta, majd mindjárt az óvodás évei első komolyabb ügyét is bevallotta, nehogy kimaradjon. „Úgy emlékszem, egyszer elvettem más homokozó lapátját, de már megbántam.”

Az általános iskola és a gimnázium után kitért az egyetemi tanulmányaira, és az ott megszerzett angol nyelvvizsgájára is, majd egy éles fordulattal behozta a képbe Rogán Antalt:

„Vidéki gyerek lévén a Ráday utcai kollégiumban laktam, és hát bevallom, voltak húzós estéink. Ha a lakájmédia tudni szeretné, milyen volt, talán megkérdezhetik a kollégiumi társaimat, például Rogán Antalt, szerintem megvan nekik a telefonszáma” – írja a főpolgármester, utalva az éveire, amit a Széchenyi István Szakkollégiumban töltött.

Azzal kapcsolatban pedig, hogy később egyetemi tanárként is tanított, Lánczi Andrást, a Századvég elnökét javasolta potenciális forrásként. De azt is megemlítette, hogy itt-ott meg lehet találni az egykori tanítványait. „Csak ki kell kiabálni a Miniszterelnökség folyosójára: van, aki Karácsonynál tanult? Lesz jelentkező" – írta.

(Kiemelt kép: Pesti Hírlap archív)