Karácsony Gergely: Tény, hogy Kínából érkezett az előválasztás leállását okozó támadás

A főpolgármester megmagyarázta a hétvégi leállást.

2021. szeptember 23., 11:21

Szerző:

Az előválasztáson miniszterelnökjelölt-jelöltként is induló főpolgármester a 24.hu-nak adott interjújában állítja, hogy az előválasztás hétvégi leállását okozó terheléses támadás egy része Kínából érkezett: „Tény, hogy a szerver leállását előidéző beavatkozás egy része Kínából érkezett”. 

Karácsony Gergely hozzátette: „Nem vagyok informatikus, de az látszik: valaki nagyon akarta, hogy ne legyen előválasztás. És NER-közeli szereplőtől volt is nyilatkozat arról, hogy meghackelik.” A főpolgármester ezzel magyarázza, hogy miért adtak ki az ellenzéki pártok egy olyan közös nyilatkozatot, amelyben állítják, a kormány és személyesen Orbán Viktor a felelős az előválasztás szervereinek hétvégi leállásáért, ugyanakkor nem mutattak be semmilyen bizonyítékot állításuk alátámasztására.

Az MSZP, Párbeszéd és LMP miniszterelnökjelölt-jelöltje szerint akár még jót is tehet az előválasztásnak a leállás, mert így még többen felfigyelnek rá. Szerinte az ellenzéki szavazók „érzik”, hogy az előválasztás nem tetszik a kormánypártnak és ez is motiváló számukra.

(Fotó: Karácsony Gergely Facebook oldala)

15:00

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.