Karácsony Gergely szerint az MSZP és a Fidesz háttérmegállapodása miatt brutálisan veszteséges a zuglói parkolás, ő mossa kezeit

2019. március 27., 07:15

Szerző:

Interjút adott az ATV-nek Karácsony Gergely zuglói polgármester, az MSZP-Párbeszéd-DK főpolgármester-jelöltje, amelyben elismerte, hogy a kerületi önkormányzat a helyi Fidesz és az MSZP háttérmegállapodása nyomán fogadta el a több 100 milliós veszteséghez vezető ajánlatot a parkolási rendszer kialakításakor. Ferencvárostól eltérően Zuglóban nem a visszaélésekkel van a probléma, hanem azzal, hogy az egész túl drága hiszen amíg más kerületekben egy-egy parkolóóra havi fenntartási díja hatezer forint, Zuglóban 69 forintba kerül darabonként. Karácsony Gergely elmondása szerint ez azért lehet így, mert volt ugyan ajánlattevő cég, amely kevesebbért vállalta volna, ezt a pályázatot visszavonták, „mert ott volt egy háttérmegállapodás”, a győztes, de drága ajánlatot pedig a a helyi Fidesz és az MSZP is elfogadta, miközben ő maga tartózkodott. Az ATV műsorvezetője, a 168 Óra hetilap volt szerkesztője, Krug Emília erre megkérdezte tőle, hogy miért tartózkodott ahelyett, hogy nemmel szavazott volna, amire Karácsony Gergely úgy felelt, a tartózkodás  „jogi értelemben” nemet jelent, és ha nemmel szavaz, másnap ki kellett volna rúgnia a jegyzőt. Ezt valamivel később egyébként rossz döntéselőkészítésre hivatkozva meg is tette.

– Egy polgármester egy olyan kerületben, ahol a testület 90 százaléka vele szembejön, hát hogy mondjam, nem mindenható

– védekezett a felelősségét firtató kérdésre. Ő javasolni fogja, hogy a kérdést nyissák meg újra.

A teljes interjút ide kattintva lehet megnézni.

21:15

A háború és a brüsszeli szankciók okozta energiaválság miatt a kormány kiviteli tilalmat rendel el az energiahordozókra, így a tűzifára is. Az energia-ellátásbiztonság szempontjából stratégiai jelentőségű tűzifa külföldre történő kivitelét a kormány kontroll alatt tartja, szükség esetén korlátozni is tudja és elővásárlási jogával is élhet, közölte Nagy István agrárminiszter a Magyar Közlönyben megjelent rendelettel összefüggésben.

19:56

Új villamosjáratot indít a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szombaton, a 2B jelzésű villamos Pesterzsébet és a Jászai Mari tér között jár majd. A pesti fonódó villamosfejlesztés részeként induló járat átszállás nélkül tesz elérhetővé három metrójáratot a XX. kerületi lakosoknak.